[‘ljɛviti] – vingær på italiensk.

Om Lieviti

Se vores vine

Kærlighed til vin og naturen

Vi importerer og sælger naturvin og biodynamisk vin, eddike, balsamico, olivenolie og honning primært fra Italien. Vinene importeres direkte fra små vinmagere, som alle har respekt for naturen og forstår at formidle udtrykket af druerne, naturen og det lokale terroir i deres produkter.

Vores sortiment består af naturvine og biodynamiske vine, der er produceret uden pesticider og kunstgødning og med minimal tilsætning af additiver i vinkælderen. Længere nede på siden kan du læse vores guide til de forskellige produktionsmetoder.

Alle vinene er naturligvis produceret på håndhøstede druer og alle fermenteringsprocesser sker med spontangæring.

Mads & Eva

Hvem er vi?

Lieviti ApS ejes af Eva og Mads Nordenhof Lindhardt. Eva er udlært tjener fra Restaurant Mumm i Roskilde og har siden arbejdet hos bl.a. Simple Feast og Restaurant Gustu i La Paz, Bolivia. Mads er selvstændig revisor, og har ikke tidligere beskæftiget sig professionelt med gastronomi, men har længe været passioneret foodie. Den store fælles interesse for vin og gastronomi har i lang tid været en stor drivkraft, sammen med drømmen om at være selvstændige – sammen.

Når du besøger os, har vi altid vin og balsamico etc. til smagning (minimum 40 vine), så kig forbi efter aftale – vi er altid glade for at se dig!

Lievitis vinguide

Konventionel vin
Vin produceret med syntetiske herbicider og pesticider. Til fermentering bruges kommercielt fremstillet gær, som har indvirkning på produktion og på vinens smag. Der bruges gærstrenge, som fremkalder bestemte smagsprofiler. Man må også gerne bruge tilsætningsstoffer, som påvirker smagen eller farven på vinen, og som kan bruges til at korrigere for fejl i vinene. Disse vine må indeholde op til 150-200 mg tilsat svovl pr. liter.

Økologisk vin
Vin af druer, der er dyrket uden brug af syntetisk fremstillede pesticider og herbicider. Vinmagerne bruger vildgær eller gær, der er certificeret økologisk, og certificerede økologiske tilsætningsstoffer i vinificeringen. EU-certificerede økologiske vine må have op til 100-150 mg tilsat svovl pr. liter.

Biodynamisk vin
Vin produceret af druer fra marker, der er dyrket efter biodynamiske principper. Principperne baseres på bl.a. månekalenderen og homøopatiske dyrkningsmetoder, som følger Rudolf Steiner-metoden. Biodynamikken samler en fælles opfattelse af det, der dyrkes (planter, bakterier, insekter og dyrene omkring) og den dynamiske kraft, der står for de levende, formende kræfter i naturen. Biodynamiske produkter kan certificeres af Demeter. Vinen fremstilles med vildgær og uden kemisk indgriben. Demeter-certificerede vine må have op til 70-90 mg tilsat svovl pr. liter.

Naturvin
Vin lavet af økologiske/biodynamisk dyrkede druer. Druerne høstes udelukkende ved håndkraft. Til fermentering bruges vildgær eller spontanfermentering. Der er ingen kemisk indgriben. Der findes ikke en kontrollerende standard. Vinene filtreres ikke og klares ikke. Der tilsættes udelukkende en minimal mængde svovl for at stabilisere vinens gæringsproces ved flaskning. Der tilsættes typisk under 40 mg/l for hvidvine og endnu lavere for de røde. Der findes et naturligt indhold af svovl i vin, så når en vinmager ikke tilsætter svovl, vil svovlniveauet være helt ned til 2-4 mg pr. liter.