JNK

Det slovenske vinhus JNK er beliggende i Šempas i Vipava Valley, kun få kilometer fra den italienske grænse. Vinene, der kommer fra området, betragtes som de fineste slovenske vine. JKN betyder ung. JNK drives af Kristina Mervič, som er femte generation vinmager, og som har overtaget vinproduktionen fra sin far. Kristina betragter sin far som verdens bedste vinmager, og han er grunden til, hun laver vine, som dem man traditionelt lavede på egnen, tilført en kvindes touch. Hun betragter sig selv som vinelsker før vinmager, og laver vine, som hun selv nyder at drikke.

JNK blev etableret af Ivan Mervič i 1890, da han plantede 200 vinstokke. Vinhuset råder nu over 3,5 hk vinmarker, hvis jordbund er en blanding af jord og mergel, hvilket giver meget mineralske vine. Markerne ligger 100-300 meter over havet og har en hældning på 30-45 %. Klimaet er varmt middelhavsklima blandet med kølige vinde fra kontinentet. Den kolde nordenvind kan være ødelæggende for vinstokkene, men giver også fordele såsom at regn og dug tørrer hurtigere, hvorved svampeangreb på vinstokkene undgås.

Alle druer håndhøstes, og efter presning spontangærer mosten med egen gær uden temperaturkontrol. Alle vine har skindkontakt i hele fermenteringsperioden, dvs. hvidvine macererer i 3-14 dage og rødvine i 40-60 dage. Alle vine lagrer sur lie på egetræsfade, hvor hvidvine lagrer 1-2 år og rødvine 2-3 år. Ved flaskning tilføjes en smule svovl for at stabilisere vinene.

Kristina fremstiller vine med stor respekt for naturen og med minimum intervention. Hun giver vinene lov til at vise deres fulde potentiale, og således frigives alle vinene først efter 5-10 år – når de er allerbedst. Dette er særligt for vin, som oftest frigives efter kort tid på flaske for at vinmagerne kan tjene penge og frigive lagerplads til næste årgang vin.

Kristinas vine er en eksklusiv vare, som vi er yderst stolte af at have i vores sortiment.

Vine fra JNK

Her kan du se et udvalg af JNK vine.

KLIK HER FOR AT SE HELE UDVALGET