IL TORCHIO

Ved byen Castelnuevo Magra i det sydligste Ligurien i grænselandet til Toscana ligger det familiedrevne vinhus Il Torchio – en lille perle, hvor de laver utrolig dejlig naturvin. Appuan-Alperne, som bjergene her i området hedder, har det perfekte klima til vindyrkning, og undergrunden er fuld af siliciumdioxid (silica/kvarts) og er meget stenet, hvilket medfører meget mineralske vine med stærk karakter.

Gilda Musetti, hendes bror Eduardo og mand Alessandro Chesi viderefører her en familietradition for vindyrkning. Vinen dyrkes med den største respekt for miljøet, og familien har en meget klar holdning og idé omkring biodiversitet, bæredygtighed og økologi. Alle processer i mark og kælder er gjort naturligt, og der er således ikke brugt ønologiske hjælpemidler i vinifikationen.

Det visuelle udtryk i Il Torchios vine er meget stærkt. Deres etiketter er kunstneriske på hver deres måde. Hvidvinen Il Bianco har en etiket tegnet af en lokal kunstner, etiketten på rosévinen Brutto Anatroccolo har Alessandro selv tegnet, og de resterende etiketter er det familiens tatøvør, der står for. De utrykker alle på fineste manér den leg, hvormed Il Torchio laver vin. Her er der altid et glimt i øjet sammen med den seriøsitet og respekt til vinen og naturen, som fremstilling af naturvin kræver.

Familien Musetti driver også et dejligt lille bed and breakfast – skriv til os, hvis det har interesse.