Cantina Annesanti

Cantina Annesanti er et lille, biodynamisk vinhus beliggende i Valnerina, en dal i det sydøstlige Umbrien, Italien.Vinhuset blev grundlagt af Francesco Annesanti, der i 2014 overtog familiens gård og begyndte at dyrke vin på de 4 hektar vinmarker, som hans bedstefar havde anlagt. I dag omfatter vingården 13,5 hektar, hvor der dyrkes både lokale og internationale druesorter som Sangiovese, Barbera, Merlot, Pecorino, Grechetto, Malvasia og Moscato.

Francesco Annesanti praktiserer biodynamisk landbrug og anvender metoder som:

  • Manuel høst af druerne

  • Naturlig vinifikation med spontane gæringer

  • Minimal intervention i kælderen, herunder lavt svovlindhold (20–30 mg/l)

  • Brug af terracotta-amforaer og stålkar til lagring

  • Hånddypning af hver flaske i voks og håndmærkning af etiketterne.

En dyb respekt for naturen og en stræben efter at producere vine, der er autentiske og udtryksfulde.


  • Garganuda

    Fra en tidlig alder har Andrea Fiorini Carbognin dyrket en nysgerrighed og interesse for vin, ligesom sine bedsteforældre, der også selv var vinproducenter.

    Læs mere 
  • Il Torchio

    Ved byen Castelnuevo Magra i det sydligste Ligurien i grænselandet til Toscana ligger det familiedrevne vinhus Il Torchio – en lille perle, hvor de laver utrolig dejlig naturvin.

    Læs mere 
  • Cascina Albaterra

    Det sociale projekt Cascina AlbaTerra blev til i 2016 og ligger i Castelcerino di Soave i Veneto-regionen.Cascina AlbaTerra bruger Coffeles marker og arbejdskraft fra Sulle Orme.

    Læs mere 
  • Macchion dei Lupi

    Det sociale projekt Cascina AlbaTerra blev til i 2016 og ligger i Castelcerino di Soave i Veneto-regionen.Cascina AlbaTerra bruger Coffeles marker og arbejdskraft fra Sulle Orme.

    Læs mere 
  • Faragosa

    Vinhuset er opkaldt efter gården i Novellara i Reggio Emilia og producerer kun en enkelt vin, nemlig en klassisk Lambrusco.

    Læs mere 
  • Cantina Annesanti

    Dybt påvirket af sine rødder besluttede Francesco i 2012 at restaurere den gamle familiegård i Valnerina, Umbrien, og bygge et moderne vineri i den gamle stald.

    Læs mere 
  • MarcoBarba

    Marco Barba, som oprindeligt er uddannet tømrer, flyttede til Schweiz for at arbejde på et biodynamisk landbrug.

    Læs mere 
  • Menti Giovanni

    Dette familiedrevne vinhus er stiftet helt tilbage i slutningen af 1800-tallet i Gambellara, der ligger 35 km øst for Verona. Vinhuset drives til dagligt af sønnen Stefano Menti.

    Læs mere 
  • Nevio Scala

    Ved foden af Mount Lozzo, Padova (Veneto), ligger dette vinhus med en historie, der går tilbage til 1929, hvor den nuværende ejer Nevio Scalas farfar på jagt efter en bedre fremtid for sin familie tog hertil for at arbejde i markerne, der dengang primært var bevokset med majs og tobak.

    Læs mere 
  • Villa Calicantus

    Villa Calicantus er et ungt vinhus, fra området Bardolino Classico, lige ved Gardasøen. Vinhuset råder over 8 hektarer vinmarker omkranset af skov og oliventræer, og der dyrkes ud fra biodynamiske principper.

    Læs mere 
  • Elios

    Siden 2015 har Nicola og Guido lavet naturvin i Alcamo i det nordlige Sicilien.

    Læs mere 
  • Voltimna

    I Mugello, ikke så langt fra Firenze, ligger Voltumna. På gården, som ligger 300 m.o.h. på de toscanske Appenniner, er mottoet at ”Vi vil drikke godt, og vi vil, at andre drikker godt”.

    Læs mere 
  • Acetaia San Giacomo

    At fremstille balsamico af høj kvalitet er en helt særlig kunst, som ejeren af Acetaia San Giacomo, Andrea Bezzecchi mestrer til fulde.

    Læs mere 
  • Ottomani

    Ottomani er et lille, økologisk vinhus beliggende i Greve in Chianti i Toscana, Italien.

    Læs mere 
  • Podere Giocoli

    Podere Giocoli blev grundlagt i 1998 af familien Cannoni i Toscana og fokuserer på naturlig vinproduktion.

    Læs mere 
1 af 15