Villa Calicantus
Villa Calicantus er en lille, biodynamisk vingård beliggende i Calmasino, en landsby nær Bardolino på den østlige bred af Gardasøen i Veneto-regionen i det nordlige Italien. Gården blev grundlagt i 1860 af Daniele Delainis oldefar og vingården har således en lang historie i Bardolino Classico-zonen. Efter en periode med inaktivitet genoptog Daniele Delaini familiens vinproduktion i 2011 og har siden fokuseret på at producere naturlige vine med respekt for miljøet. Daniele dyrker Rondinella, Molinara og Corvina, som er klassiske druer for området sammen med Merlot og Sangiovese, som får lov til at agere støttedruer i vinene.
Daniele producerer en boblende rosato, en stille rosato, tre rødvine og en hvidvin produceret på blå druer. Vinene er flotte og klassiske, men med tydelige aftryk af naturen.
Derudover driver familien en lille restaurant på gården, hvor man kan nyde lokale delikatesser, hjemmesyltet grønt (giardiniera) og selvfølgelig vinene fra Villa Calicantus. Bestemt et besøg værd hvis man alligevel er i området!
Vores vinhuse
-
Garganuda
Læs mereFra en tidlig alder har Andrea Fiorini Carbognin dyrket en nysgerrighed og interesse for vin, ligesom sine bedsteforældre, der også selv var vinproducenter.
-
Il Torchio
Læs mereVed byen Castelnuevo Magra i det sydligste Ligurien i grænselandet til Toscana ligger det familiedrevne vinhus Il Torchio – en lille perle, hvor de laver utrolig dejlig naturvin.
-
Cascina Albaterra
Læs mereDet sociale projekt Cascina AlbaTerra blev til i 2016 og ligger i Castelcerino di Soave i Veneto-regionen.Cascina AlbaTerra bruger Coffeles marker og arbejdskraft fra Sulle Orme.
-
Macchion dei Lupi
Læs mereMacchion dei Lupi er et biodynamisk vinhus beliggende i Suvereto, en middelalderby i den toscanske Maremma-region.Vinhuset blev grundlagt i 2005 af Carlo Parenti, en tidligere bankmand, der efter mødet med vinmageren Attilio Scienza besluttede at følge sin passion for vinproduktion.
-
Faragosa
Læs mereVinhuset er opkaldt efter gården i Novellara i Reggio Emilia og producerer kun to vine, nemlig en klassisk traditionel Lambrusco og en mousserende hvidvin på Trebbiano og Spergola.
-
Cantina Annesanti
Læs mereDybt påvirket af sine rødder besluttede Francesco i 2012 at restaurere den gamle familiegård i Valnerina, Umbrien, og bygge et moderne vineri i den gamle stald.
-
Marco Barba Wine
Læs mereMarco Barba, som oprindeligt er uddannet tømrer, har siden 2015 arbejdet for sin ven og svoger Stefano Menti. Samtidig varetager han nogle enkers små vinparceller og laver vin af druerne.
-
MENTI
Læs mereDette familiedrevne vinhus er stiftet helt tilbage i slutningen af 1800-tallet i Gambellara, der ligger 35 km øst for Verona. Vinhuset drives til dagligt af sønnen Stefano Menti.
-
Nevio Scala
Læs mereVed foden af Mount Lozzo, Padova (Veneto), ligger dette vinhus med en historie, der går tilbage til 1929, hvor den nuværende ejer Nevio Scalas farfar på jagt efter en bedre fremtid for sin familie tog hertil for at arbejde i markerne, der dengang primært var bevokset med majs og tobak.
-
Villa Calicantus
Læs mereVilla Calicantus ligger i området Bardolino Classico, lige ved Gardasøen. Vinhuset råder over 8 hektarer vinmarker omkranset af skov og oliventræer, og der dyrkes ud fra biodynamiske principper.
-
-
Voltumna
Læs mereI Mugello, ikke så langt fra Firenze, ligger Voltumna. På gården, som ligger 300 m.o.h. på de toscanske Appenniner, er mottoet at ”Vi vil drikke godt, og vi vil, at andre drikker godt”.
-
Acetaia San Giacomo
Læs mereAt fremstille balsamico af høj kvalitet er en helt særlig kunst, som ejeren af Acetaia San Giacomo, Andrea Bezzecchi mestrer til fulde.
-
Ottomani
Læs mereOttomani er et lille, økologisk vinhus beliggende i Greve in Chianti i Toscana, Italien.
-
Podere Giocoli
Læs merePodere Giocoli blev grundlagt i 1998 af familien Cannoni i Toscana og fokuserer på naturlig vinproduktion.
-
Villa Picta
Læs mereEjeren af Villa Picta, Paolo, lever og ånder for sine vine, for landbruget og for traditionerne bag.