Elios

Siden 2015 har Nicola og Guido lavet naturvin i Alcamo i det nordlige Sicilien. Druerne fra deres fædres marker og marker i området omkring dem havde længe været solgt videre til store koorperativer, men siden begge brødre var trætte af deres arbejde som hhv. vinkonsulent og computeringeniør, besluttede de at følge drømmen om at lave naturvin med mindst mulig intervention. Simpelthen at gå imod strømmen og udnytte det, naturen, jorden og druerne giver dem. Udover naturvin laver de også olivenolie og honning.

Elios praktiserer økologisk landbrug og anvender kun naturlige metoder i vinproduktionen. Deres tilgang indebærer ingen tilsætning af kemikalier, aromaer eller udvalgte gærstammer, og de bruger kun minimale mængder svovl. Vinene fermenteres spontant og er ufiltrerede, hvilket resulterer i autentiske vine, der udtrykker det sicilianske terroir.

  • Garganuda

    Fra en tidlig alder har Andrea Fiorini Carbognin dyrket en nysgerrighed og interesse for vin, ligesom sine bedsteforældre, der også selv var vinproducenter.

    Læs mere 
  • Il Torchio

    Ved byen Castelnuevo Magra i det sydligste Ligurien i grænselandet til Toscana ligger det familiedrevne vinhus Il Torchio – en lille perle, hvor de laver utrolig dejlig naturvin.

    Læs mere 
  • Cascina Albaterra

    Det sociale projekt Cascina AlbaTerra blev til i 2016 og ligger i Castelcerino di Soave i Veneto-regionen.Cascina AlbaTerra bruger Coffeles marker og arbejdskraft fra Sulle Orme.

    Læs mere 
  • Macchion dei Lupi

    Macchion dei Lupi er et biodynamisk vinhus beliggende i Suvereto, en middelalderby i den toscanske Maremma-region.Vinhuset blev grundlagt i 2005 af Carlo Parenti, en tidligere bankmand, der efter mødet med vinmageren Attilio Scienza besluttede at følge sin passion for vinproduktion.

    Læs mere 
  • Faragosa

    Vinhuset er opkaldt efter gården i Novellara i Reggio Emilia og producerer kun to vine, nemlig en klassisk traditionel Lambrusco og en mousserende hvidvin på Trebbiano og Spergola.

    Læs mere 
  • Cantina Annesanti

    Dybt påvirket af sine rødder besluttede Francesco i 2012 at restaurere den gamle familiegård i Valnerina, Umbrien, og bygge et moderne vineri i den gamle stald.

    Læs mere 
  • Marco Barba Wine

    Marco Barba, som oprindeligt er uddannet tømrer, har siden 2015 arbejdet for sin ven og svoger Stefano Menti. Samtidig varetager han nogle enkers små vinparceller og laver vin af druerne.

    Læs mere 
  • MENTI

    Dette familiedrevne vinhus er stiftet helt tilbage i slutningen af 1800-tallet i Gambellara, der ligger 35 km øst for Verona. Vinhuset drives til dagligt af sønnen Stefano Menti.

    Læs mere 
  • Nevio Scala

    Ved foden af Mount Lozzo, Padova (Veneto), ligger dette vinhus med en historie, der går tilbage til 1929, hvor den nuværende ejer Nevio Scalas farfar på jagt efter en bedre fremtid for sin familie tog hertil for at arbejde i markerne, der dengang primært var bevokset med majs og tobak.

    Læs mere 
  • Villa Calicantus

    Villa Calicantus ligger i området Bardolino Classico, lige ved Gardasøen. Vinhuset råder over 8 hektarer vinmarker omkranset af skov og oliventræer, og der dyrkes ud fra biodynamiske principper.

    Læs mere 
  • Elios

    Siden 2015 har Nicola og Guido lavet naturvin i Alcamo i det nordlige Sicilien.

    Læs mere 
  • Voltumna

    I Mugello, ikke så langt fra Firenze, ligger Voltumna. På gården, som ligger 300 m.o.h. på de toscanske Appenniner, er mottoet at ”Vi vil drikke godt, og vi vil, at andre drikker godt”.

    Læs mere 
  • Acetaia San Giacomo

    At fremstille balsamico af høj kvalitet er en helt særlig kunst, som ejeren af Acetaia San Giacomo, Andrea Bezzecchi mestrer til fulde.

    Læs mere 
  • Ottomani

    Ottomani er et lille, økologisk vinhus beliggende i Greve in Chianti i Toscana, Italien.

    Læs mere 
  • Podere Giocoli

    Podere Giocoli blev grundlagt i 1998 af familien Cannoni i Toscana og fokuserer på naturlig vinproduktion.

    Læs mere 
  • Villa Picta

    Ejeren af Villa Picta, Paolo, lever og ånder for sine vine, for landbruget og for traditionerne bag.

    Læs mere 
1 af 16